İhlas Vakfı 2 Kıta, 5 ülkede bayramı yaşattı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2 Kıta, 5 ülkede gerçekleştirdikleri Kurban organizasyonları hakkında açıklama yaptı

VERDİĞİN KURBAN SENİNDİR, SIRAT KÖPRÜSÜNDE BİNEĞİNDİR

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2 Kıta, 5 ülke 6 bölge ile Türkiye’de yurtlarımızın bulunduğu şehirler’de “ Verdiğin kurban senindir. Sırat köprüsünde bineğindir” sloganıyla kurban kesimleri yaptıklarını açıkladı.

Aydın, vatandaşlarımızın vekalet yoluyla bağışladığı kurbanları Afrika’da Uganda, Çad, Somali, Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’ keserek etlerini bu ülkelerdeki garip, gurabaya, fakir, fukaraya, yetimlere ve ihtiyaç sahiplarine dağttıklarını söyledi

Aydın, yurt içinde ise yurtlarımızın olduğu şehirlerde kestiklerini ifade etti. Kurbanları dinimizin emrettiği vecibelere göre kestiklerini,  büyükbaş hayvanın kapak atmış, 2 yaşını doldurmuş  olmasına çok dikkat ettiklerini söyledi.

Kurban etlerinin yurt dışında nasıl ve nerelere dağıttıkları konusunda da bilgi veren Aydın, “Afrika’da yetimhanelerimiz var. Bu yetimhanelerdeki çocuklarımıza yediriyoruz. İlköğretim seviyesindeki çocuklara yani medreselere dağıtıyoruz. Çok sıcak, elektrik yok, derin dondurucu yok. Organizasyon yapıp etler bozulmadan hemen dağıtımı gerçekleştirdik. Afganistan’da 145 tane külliyemiz bu külliyelerde okuyan 17 bin öğrencimiz var. Ayrıca, yurtlarımız da var. Kabil’de ve Şibirgan’da bu yurtlarımızda kalan yükseköğretim öğrencilerimize yediriyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydın, İhlas Vakfı ekiplerinin 2 Kıta, 5 ülke 6 bölge dini vecibelere uygun şekilde kesilen kurban videolarının her vekalet verene bir hafta içerisinde gönderildiği bilgisini aktardı.

Aydın, son olarak kurbanlarını İhlas Vakfına bağışlayarak gariplerin yüzlerini güldüren bağışçıların ve Türk ve İslam aleminin bayramlarını tebrik etti.