Başkanın Mesajı

Muhterem gönül dostlarımız;

İhlas Vakfı; 1975 yılında, "İnsanların En Hayırlısı İnsanlara Faydalı Olandır" hadis-i şerifini rehber edinerek, kendilerini, milletimizin hizmetine adayan inanmış on kişi tarafından kuruldu.

Kurucumuz merhum Enver Ören'in "Müslüman; yaşadığı memleketin kanunlara uyar, suç işlemez; dinin emir ve yasaklarına uyar, günah işlemez" düsturu çerçevesinde 1975 yılından bu yana, siz değerli gönül dostlarımızın katkılarıyla sürdürdüğümüz hizmetlerimizin karşılığı olarak; 12.02.2016 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla "Vergi Muafiyeti" hakkı tanınmıştır.

İhlas Vakfı olarak, ecdadımızın yadigâr bıraktığı bütün topraklara hizmetlerimizin ulaşması için gece gündüz çalışmayı, milletimizin üstün ahlak ve terbiyesini, dünyaya ışık saçan kültür ve medeniyetini geleceğimizin teminatı olan gençlerimize aktarmayı kendimize bir borç bilmekteyiz.

Milletini, bayrağını, tarihini seven, millî ve manevî değerlerine sahip, kendi kültürünü benimseyen gençleri, bütün imkânlarımızı seferber ederek yetiştirmek ana gayemizdir. Bu gaye ile yetiştirdiğimiz kültürlü, başarılı gençlerimiz; teknoloji ve iletişimin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde, yeni teknolojiler geliştirecek, ülkemizi dünya arenasında bilim, tıp, astronomi, sanayi, kültür ve sanatta söz sahibi yapacak,  gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaraktır.

İhlas Vakfı olarak; yurt içi ve yurt dışındaki yurtlarında öğrenci barındırıyor, bugüne kadar vatanına, milletine faydalı on binlerce mezun vermenin onurunu yaşıyoruz.

Ramazan ayında; yurt içinde ve yurt dışında, siz değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla, kurduğumuz iftar sofralarında ağırlıyoruz.

Kurban zamanında vekâleten yaptığımız yurt içi ve yurt dışı kesimlerde, özellikle Afrika'daki Müslümanların bizleri sabırsızlıkla nasıl beklediklerini görüyor ve her yıl bu hizmetlerimizin daha da artması için çalışıyoruz.

Yurt inşaatlarımız öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için devam ediyor. Her yıl yeni yurtlarımızın açılışlarını desteklerinizle sağlıyoruz. Yurtlarımızdaki öğrencilerimize 3 öğün yemek veriyor, onları evlerindeymiş gibi hissetmeleri, güvenli huzurlu bir şekilde eğitim hayatlarını tamamlamaları için gayret gösteriyoruz.

Öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim görmeleri için akademisyenlerden ve uzmanlardan kurulu ilim heyetimizle konferanslar düzenliyor, yaptığımız kültürel ve tarihi gezilerle öğrencilerimizin millî, manevî, tarihî değerlerine vâkıf bir birey olarak yetişmelerine katkıda bulunuyoruz.

Mezun öğrencilerimize "Hayata Hazırlık Seminerleri"nde sertifikalı eğitim veriyor, staj ve iş bulma konusunda her türlü desteği veriyoruz.

Siz değerli gönül dostlarımıza; bağışlarınızı, fakir ve ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırmak hususunda bizlere duyduğunuz itimat için İhlas Vakfı çalışanları ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

 

Selam ve hürmetlerimle . . .

 

Mahmut Kemal Aydın

Mütevelli Heyet Başkanı

İhlas Vakfı