HABERLER

İhlas Vakfı'nın YouTube Abone Sayısı 100.000'i Aşarak, YouTube Silver Play Button* plaketi almıştır

İhlas Vakfı olarak, 50 yıllık köklü geçmişimiz ve genç ekibimizle dijital dünyada da varlığımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Son iki yıl içinde gönüllülerimizin desteğiyle YouTube kanalımızdaki abone sayımızı 100.000’in üzerine çıkararak YouTube Silver Play Button plaketi almıştır.

İhlâs Vakfı binlerce yetimi sevindirdi

Beş ülkede vekâletle kurban kesimi yapan Yurt içi ve yurt dışında vekaleten kurban kesim ve dağıtımı yapan İhlâs Vakfı, bu yıl da binlerce yetim ve garibin yüzünü güldürdü.

Çad’dan İhlâs Vakfına anlamlı ödül

İhlâs Vakfı, Çad’da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Eyalet valisi teşekkür edip ilaç, gıda ve su kuyusu için de yardım istedi

İhlâs Vakfı, Dünya Robotik Yarışması'nda

İhlâs Vakfı Gelecek Vadisi öğrencileri, bu sene ilk defa katıldıkları Ulusal Riders Robotik Yarışması’nda Türkiye üçüncüsü oldu

İhlas Vakfı’ndan Yetimlere Bayram

İhlas Vakfı, 5 ülkede vekaletle kurban kesimi ve dağıtım organizasyonu yaptı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

İhlas Vakfı Kurban Bayramı’nda faaliyetlerini sürdürüyor

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, Afrika ve Asya’da kurban kesim faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Kuzey Afrika ve Endülüs nasıl fethedildi?

Târık bin Ziyâd, emrindeki dört gemi ve yedi bin mücahitle 711 yılında İspanya’ya hareket etti. Rüyasında aldığı bir müjde ile fethi kesin gören büyük komutan, askerlerin geriye dönme ümidini kırmak için gemileri yaktı. Zaferden sonra ise Endülüs’te İslam’ın temelleri atıldı…

İhlas Vakfı selzede Afganlara derman

İhlas Vakfı, sellerden 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiği Afganistan’ın imdadına koştu.

İhlas Vakfı Kurban Hisse Bedellerini Açıkladı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2024 yılı kurban hisse bedellerini açıkladı. Aydın, yurt dışı hisse bedelinin 3 bin 500 TL, yurt içi hisse bedelinin ise 11 bin TL olduğunu söyledi.

Tarihî kervan yollarından “Kalkınma Yolu Projesi”ne

Özünü yardımlaşma duygusundan alan ve günümüze de bazıları ulaşan kervan yollarındaki kervansaraylar, vakıf medeniyetinin en güzel numunelerindendir. Orta Doğu’da hayata geçirilmesi için ilk adımlar atılan “Kalkınma Yolu Projesi” ise eski kervan yollarını akıllara getirmektedir.

İhlas Vakfı'ndan yurt dışında ramazan coşkusu: 100 binlerce öğrenciye iftar verildi

İhlas Vakfı yardım faaliyetlerine ramazanın sonuna doğru da aralıksız sürdürüyor. Afganistan’da, Afrika’nın birçok ülkesinde yardıma muhtaç çocuklara ve öğrencilere iftar veriyor. Vatandaşlar, zekat ve fitrelerini vakıf üzerinden yaparak bu yardımlara ortak oluyor. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, TGRT Haber ekranlarına konuk olarak, vakfın yurt dışı yardım faaliyetlerini anlattı. Aydın, ramazan ayında vakfın 100 binlerce öğrenciye iftar verdiğini vurguladı

İhlas Vakfı Yetkilileri Afganistan'da  Açılan Külliyeleri Yerinde İnceledi
İhlas Vakfı Yetkilileri Afganistan'da Açılan Külliyeleri Yerinde İnceledi

İhlas Vakfı Operasyon Sorumlusu Serbülent Can ve beraberindeki heyet; İhlas Vakfı'nın faaliyetlerini yerinde incelemek için gittikleri Afganistan'da; Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sayın Cenk Ünal'ı, Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Sayın Semih Lütfü Turgut'u ve TİKA Afganistan Kabil Temsilcisi Fazıl Akın Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Görüşmelerde İhlas Vakfı'nın Afganistan'daki faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Endülüs’teki vakıf eserleri nasıl yok edildi?

Endülüs Emevi Devleti, Emevî Devleti’nin 750 senesinde yıkılmasından sonra, Emevî sülâlesinden Abdurrahmân bin Muâviye’nin bugünkü İspanya ve Portekiz’de kurduğu devlettir. Abdurrahmân’dan başlayan ve Üçüncü Hişam’la sona eren bu devlet, 756’dan (H. 139) 1031’e (H. 422) kadar iki yüz yetmiş beş sene hüküm sürdü.

İhlas Vakfı'ndan Afganistan'daki Depremzedelere Yardım!

Afganistan'da Geçtiğimiz günlerde 2500 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki deprem meydana gelmişti bölgeye ilk günden itibaren el uzatan İhlas Vakfı'nın yardımları devam ediyor. Çocuk yaşlı binlerce kişi depremde hayatını kaybetti bir o kadar kişi de bölgede yardıma muhtaç hale geldi onlara yardım elini ise İhlas Vakfı uzattı.

İhlas Vakfı öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere karşılıksız 4 bin TL devlet desteği

Vergi muafiyetini haiz ve Kamu yararına çalışan vakıf/dernek yurtlarına kayıt yaptıran öğrenciler aylık 4 bin TL devlet desteğinden faydalanacak. Konuyla ilgili bilgi veren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, " Devlet 9 ay boyunca İhlas vakfı yurtlarında kalan öğrencilere bu yardımı sağlıyor. Öğrenciler hem KYK yurtlarında kalabilirler aynı zamanda kamunun yükünü azaltan vakıfların yurtlarında da kalabilirler" dedi.