İhlas Vakfı Gönüllüleri Külliyesi

Afganistan Külliyemiz Su Kuyusu, Kur'an-ı Kerim Kursu ve Şadırvan içerir.

Afganistan’ın kuzeyinde kurak bölgelerde içme ve kullanma suyu birikintilerde toplanan su ile karşılıyorlar. İçmek için doldurulan su bardağını kaldırdığınızda içinde kurtlar böcekler görünüyor. Bu suyu içen özellikle çocuklar bağırsak hastalıklarına yakalanıyor ve tedaviye ulaşamadığı için ne yazık ki ölüyor.

Su Kuyusu Bağışı Yapınız

Su kuyusu bağışı; "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" hadis-i şerifini kendisine misyon edinen İhlas Vakfı; Somali, Sudan ve Afganistan’da susuzluk çeken bölgelerde hayırseverlerin bağışları ile su kuyuları açarak insanlara faydalı olmak

İhtiyaç Sahibi Köylere Ne gibi Yardımlarınız Oluyor?

İhlas Vakfı Olarak Su Kuyusu Projenizde Hangi Ülkelerde Faaliyet Gösteriyorsunuz?

Sadece Su Kuyusu Açtığınız Yerlerde Cami Ve Medrese Gibi Projelerinizde Var mı?

Su Kuyusu Açtıktan Sonra Ne Gibi Faaliyetleriniz Var? Devamlılığını Nasıl Sağlıyorsunuz?

Su Kuyusu Kompleksi Olarak Adlandırdığınız Yaşam Alanlarında Neler Var?

Su Kuyusu Açarken Halkın Etnik Kökeni Yada Dinine Bakıyormusunuz?

Su Kuyusu Açarken Yer Tespiti Nasıl Yapılıyor?

Su Kuyusu Açarken Neden 100 Metre Kriteri Koyuyorsunuz?

Bu Zamana Kadar Kaç Adet Su Kuyusu Açtınız? Su Kuyusu Hizmeti Kaç kişiye Ulaştı?

Elektrik Olan Su Kuyularında Evlere Kadar Su Kuyuları Gidiyor mu?

Hayırseverlere Süreç ile İlgili Bilgi Veriyor Musunuz

Şahıs Yada Toplu Yardımlarda Nasıl Bir Yol İzliyorsunuz?

Sudan'da Gerçekten Su Kuyusuna İhtiyaç Var mı? Sudan'dan Biraz Bahseder misiniz?

Sudan'da Suyun Geldiği Köylerde İnsanların Hayatları Nasıl Değişiyor?

Afganistan'da Su Kuyusuna İhtiyaç Var mı?

Afganistan'da Susuzluk Ne Kadar Yüksek Seviyede?

Afganistan'da Açılan Su Kuyuları Ne Kadar Faydalı Oluyor?

Sudan'da Sizi En Çok Etkileyen Olay Neydi?

İhlas Vakfı'na Nasıl Su Kuyusu Bağışı Yapabilirim?

Afrika’da su tedariğini genellikle çocuklar ve hanımlar sağlıyor. Eşek ve el arabası ile sarı bidon ve variller ile kavurucu sıcak altında ve çöl fırtınaları içerisinde suya ulaşıyorlar. Sıra geldiğinde su bidonlarını doldurulup derme çatma teneke ve çadırdan evlerine getiriyorlar. Bu döngü her gün devam ediyor. Ta ki yakın bir yere su kuyusu açılıncaya kadar.

Son yıllarda İhlas Vakfı hayırseverlerin su kuyusu bağışları ile özellikle Somali, Sudan ve Afganistan’da su kuyusu açma işine hız verdi.  Devletimiz vakfımıza verdiği “kamu yararına çalışan vakıf” statüsü çerçevesinde hayırseverler bağışlarını vergi matrahından düşebiliyor ve bu sayede su kuyusu bağışları artmakta ve susuzluk çeken ülkelerde su kuyuları açılmaktadır.

Açılan su kuyularından istifade eden bölge halkı “Su gibi aziz olun, Allah razı olsun” dualarını her yudumda sebep olanlara gönderiyor.

“Siz farklısınız”

Sudan’a ekibimizin geleceğini duyan bir yerli, Türkleri çok merak ettiğini tanışmak istediğini söylemiş. Oraya gittiğimizde heyecanla yanımıza geldi. 15 günlük teftiş ve su kuyu açılışlarının hepsine bizimle beraber gece gündüz katıldı. Bizi çok sevmişti, kardeş gibi olmuştuk. Giderken “SİZ FARKLISINIZ” dedi ve ekledi, buraya çok fazla hayır kuruluşu gelir, merkeze en yakın köyde temsili pompalı su kuyusu açıp fotoğraflayıp hemen kaçar ülkeden.

İhlas Vakfı hizmetlerini hakkıyla öncesini ve sonrasını planlayarak titizlikle yapar. Su kuyusu bağışı ile su kuyusu açılma süreçlerin de baştan sona bağışçı bilgilendirilir, tamamlandığında açılışı dualar ile yapılır ve bağışçıya dualar edilir. Bağışçılara, video, fotoğraf ve köy bilgileri gönderilir.

Sahipsiz Su Kuyuları

Yokluk içerisinde Sudan’da 100’lerce sahipsiz, bozulmuş, suyu çekilmiş veya parçaları çalınmış su kuyusu bulabilirsiniz. İhlas Vakfı sadece su kuyusu bağışı ile su kuyusu yapmaz. Su kuyusu yapılan yere şadırvan, namazgâh ve ders alanı da inşa eder. Böylece bir yaşam alanı oluşturur. Kontrolü kolaylaşır, teftişi hızlandırır. Afrika’da su çekilmesi sebebiyle pompalı su kuyuları belirli zamanlarda veya temelli suyu kesilir. Teçhizat imkânı olmayan bölgeler hariç Su Kuyusu Yaşam Alanı yapmaktadır.

Sudan

Kara kıtanın yüzölçümü olarak en büyük ülkesi, Nil nehri ülkenin içinden geçmesine rağmen yoksulluktan dolayı kırsal bölgelerde suya ulaşmak meşakkatli. Çöl ikliminin etkili olduğu ülke özellikle kurak ve toprakları çorak kırsal bölgelerinde hayırseverlerin bağışları ile su kuyusu açmaktayız.

Hayırseverler İhlas Vakfına duydukları güven ve samimiyet çerçevesinde su kuyusu bağışlarını göndermekte ve adlarına su kuyusu açılmaktadır.

İhlas Vakfı hizmetlerini yakından takip edebilmek adına Sudan’da şube açmıştır.

Son yıllarda İhlas Vakfı hayırseverlerin bağışları ile özellikle Somali, Sudan ve Afganistan’da su kuyu açma işine hız verdi.  Devletimiz vakfımıza verdiği “kamu yararına çalışan vakıf” statüsü çerçevesinde hayırseverler bağışlarını vergi matrahından düşebiliyor ve bu sayede su kuyusu bağışları artmakta ve susuzluk çeken ülkelerde su kuyuları açılmaktadır.

İhlas Vakfı hizmetlerini hakkıyla öncesini ve sonrasını planlayarak titizlikle yapar. Su kuyusu açılma süreçlerinde  baştan sona bağışçı bilgilendirilir, tamamlandığında açılışı dualar ile yapılır ve bağışçıya dualar edilir. Bağışçılara, video, fotoğraf ve köy bilgileri gönderilir.

BAĞIŞ SEPETİNİZ

Bağış sepetiniz boş

BAĞIŞÇI BİLGİLERİ

Tüm kampanyalardan haberdar olmak için telefon ve mail yoluyla bilgi almak istiyorum