İhlas Vakfı Yetkilileri Afganistan'da  Açılan Külliyeleri Yerinde İnceledi
İhlas Vakfı Yetkilileri Afganistan'da Açılan Külliyeleri Yerinde İnceledi

İhlas Vakfı Operasyon Sorumlusu Serbülent Can ve beraberindeki heyet; İhlas Vakfı'nın faaliyetlerini yerinde incelemek için gittikleri Afganistan'da; Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sayın Cenk Ünal'ı, Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Sayın Semih Lütfü Turgut'u ve TİKA Afganistan Kabil Temsilcisi Fazıl Akın Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Görüşmelerde İhlas Vakfı'nın Afganistan'daki faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Endülüs’teki vakıf eserleri nasıl yok edildi?

Endülüs Emevi Devleti, Emevî Devleti’nin 750 senesinde yıkılmasından sonra, Emevî sülâlesinden Abdurrahmân bin Muâviye’nin bugünkü İspanya ve Portekiz’de kurduğu devlettir. Abdurrahmân’dan başlayan ve Üçüncü Hişam’la sona eren bu devlet, 756’dan (H. 139) 1031’e (H. 422) kadar iki yüz yetmiş beş sene hüküm sürdü.

İhlas Vakfı'ndan Afganistan'daki Depremzedelere Yardım!

Afganistan'da Geçtiğimiz günlerde 2500 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki deprem meydana gelmişti bölgeye ilk günden itibaren el uzatan İhlas Vakfı'nın yardımları devam ediyor. Çocuk yaşlı binlerce kişi depremde hayatını kaybetti bir o kadar kişi de bölgede yardıma muhtaç hale geldi onlara yardım elini ise İhlas Vakfı uzattı.

İhlas Vakfı öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere karşılıksız 4 bin TL devlet desteği

Vergi muafiyetini haiz ve Kamu yararına çalışan vakıf/dernek yurtlarına kayıt yaptıran öğrenciler aylık 4 bin TL devlet desteğinden faydalanacak. Konuyla ilgili bilgi veren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, " Devlet 9 ay boyunca İhlas vakfı yurtlarında kalan öğrencilere bu yardımı sağlıyor. Öğrenciler hem KYK yurtlarında kalabilirler aynı zamanda kamunun yükünü azaltan vakıfların yurtlarında da kalabilirler" dedi.

İhlas Vakfı 2 Kıta, 5 ülkede bayramı yaşattı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2 Kıta, 5 ülkede gerçekleştirdikleri Kurban organizasyonları hakkında açıklama yaptı

Vekaletle Kurban Kesme Kolaylığı

İhlas Vakfı, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban vekaletiyle ilgili merak edilenleri açıkladı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, kurban vekaletinin nasıl verileceği ve İslam'a uygun kurban kesiminin nasıl olacağı konusunda bilgiler verdi

İhlâs Vakfı bu yıl da mazlumların yanında

Yurt içi ve yurt dışında vekâleten kurban kesim ve dağıtımı yapan İhlâs Vakfı, bu yıl da binlerce yetim ve garibin yüzünü güldürecek

Rusyada Bir İlk: İmam-ı Rabbani Sempozyumu Yapıldı

Rusya Federasyonu Başkurdistan Cumhuriyeti Ufa Şehrinde Milletler Arası İmam-ı Rabbani Hazretleri sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Türkiye’den İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Türk Dünyası Araştırmacısı Numan Aydoğan Ünal ve yardımcısı Dr. Mehmet Can iştirak etti.

İhlas Vakfı Kurban Bedellerini Açıkladı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın 2023 yılı yurtdışı kurban hisse bedelinin 2400 TL yurtiçinde ise 5900 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

İhlâs Vakfı zekâtlarınızı üç kıtada gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Depremzedeleri hiç yalnız bırakmayan İhlâs Vakfı; Türkiye, Orta Asya ve Afrika’da muhtaçlara, yetim ailelere ve öğrencilere zekâtlarınızı dağıtıyor

İhlâs Vakfı, Afrika'da yetim sofraları kuruyor

Afrika’da 7 yetimhane, 73 su kuyusu, 18 cami, 16 medrese kuran İhlâs Vakfı, ramazanda yetim çocukları yalnız bırakmıyor.

İhlas Vakfı Afganistan’da 15 bin öğrenciye sahip çıkıyor

Kuzey Afganistan’da 131 külliye açan İhlâs Vakfı, ramazan ayında buradaki öğrencilere hayırseverlerin desteğiyle iftar ve sahur sofraları kuruyor

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aydın: “Bütün varlığımızla depremzede kardeşlerimizin yanındayız”

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım çalışmalarına ilişkin, “Bütün varlığımızla depremzede kardeşlerimizin yanındayız.

İhlas Vakfı Denizli Temsilciliği depremzedeleri kara günde yalnız bırakmadı

Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından tüm imkanlarını seferber eden İhlas Vakfı Denizli İl Temsilciliği, çok sayıda ihtiyaç malzemesini bölgeye gönderdi.

İhlas Vakfı ve Gönüllülerinden 65 ortaöğretim öğrencisine boğaz turu

İhlas Vakfı ve Gönüllüleri, ortaöğretim seviyesinde eğitim gören 65 öğrenciyi Üsküdar Belediyesi'nin Valide Sultan Gemisinde boğaz turuna çıkardı. Çay simit ikramları da yapılan gemide öğrenciler boğazın güzel manzarası eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı.