İhlas Vakfı Kurban Bedellerini Açıkladı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın 2023 yılı yurtdışı kurban hisse bedelinin 2400 TL yurtiçinde ise 5900 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

Afrika’da Somali, Uganda, Çad’ da, Asya’da Afganistan ve Hindistan’da Kurban kesimleri gerçekleştireceğiz

Aydın, hayırseverlerin Vacip, Adak, Akika, Şükür Hayvanı ve Ölmüş yakınları için kesecekleri kurban vekaletlerini Afrika’da; Somali, Uganda, Çad’da, Asya’da da Afganistan ve Hindistan’da dini vecibelere uygun olarak kesiyoruz.

Kurban etlerini yetimhane, medrese ve külliyelere dağıtıyoruz

Afrika’da yetimhanelerimiz var. Bu yetimhanelerdeki çocuklarımıza yediriyoruz. Ayrıca ilk öğretim seviyesindeki çocukların okuduğu medreselere dağıtıyoruz. Afrika çok sıcak, elektrik yok, derin dondurucu yok. Ekiplerimiz etler bozulmadan hemen dağıtımını gerçekleştiriyor.
Afganistan’da 145 tane külliye ve bu külliyelerde okuyan 17.000 öğrencimiz var. Buralara dağıtıyoruz. Ayrıca, Kabil ve Şıbırgan’da bulunan yurtlarımızda kalan yüksek öğretim öğrencilerimiz var. Buralarda kullanıyoruz. Asla zayi etmiyoruz. Yurtiçinde kesilmesi şartı ile bağışlanan Kurbanları da öğrenci yurtlarının bulunduğu şehirlerde kesiyoruz.

Kurbanlık hayvanların alımlarında çok hassasiyet gösteriyoruz

Büyükbaş hayvanın 2 yaşında olması lazım. Bunu nasıl anlıyoruz? Kapak atıp atmadığını kontrol ediyoruz. Kapak atmamış kurbanlık vasıflara haiz olmayan hayvanı almıyoruz. Küçükbaş hayvanın ise 6 aylık olması lazım.

İhlas Vakfı’na kurban vekaletini nasıl verebilir?

Vekaletsiz kurban olmaz.
Hayırseverler iki şekilde kurban vekaletlerini verebilirler. Telefonla veyahut web sitesinden online olarak. Bağıçımız önce Vakfımızın iban numarasına hisse bedelini yatıracak, sonra 0 212 451 4900 numaralı telefonu arayarak, çıkan görevliye vekalet verecek. Kurban kesim videosunun kendisine gelmesi için görevliye telefon numarasını da kaydettirecek. Diğer yol ise, www.İhlasvakfi.org.tr adresine girecek, kurban sekmesine tıklayarak vekaleti verecek. Vekalet vermeden, kurban bedelini yatıramıyor zaten.  Ondan sonra devam edip, hisse bedelini, havale edecek veya kredi kartı yoluyla, ister tek çekim, isterse 4 taksit olarak ödeyecek. Vekalet verme işlemini bu şekilde tamamlamış olacak.

Kurban kesim videosunu hayırseverlere gönderiyoruz

Kurban vekaletlerini İhlas Vakfına veren bütün hayırseverlerin kurban videolarını en geç bir hafta zarfında, whatsapp ve sms ile gönderiyoruz.