İhlas Vakfı Yetkilileri Afganistan'da Açılan Külliyeleri Yerinde İnceledi

İhlas Vakfı Yetkilileri Afganistan'da  Açılan Külliyeleri Yerinde İnceledi

İhlas Vakfı Operasyon Sorumlusu Serbülent Can ve beraberindeki heyet; İhlas Vakfı'nın faaliyetlerini yerinde incelemek için gittikleri Afganistan'da; Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sayın Cenk Ünal'ı, Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Sayın Semih Lütfü Turgut'u ve TİKA Afganistan Kabil Temsilcisi Fazıl Akın Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Görüşmelerde İhlas Vakfı'nın Afganistan'daki faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

İhlas Vakfı heyeti, hayırseverlerin bağışları ile suyu olmayan bölgelerde inşa edilen ve 23.445 öğrencinin eğitim gördüğü 170 civarında Külliyenin bazılarını ziyaret etti. Külliyelerde eğitim gören çocuklara hediyeler verildi. Bölge halkı ile görüşüldü. Bölge halkı açılan külliyeler ile suya kavuştuklarını, çocuklarının temel dini eğitim aldıklarını ifade ederek, "bu külliyelerle beldelerimize medeniyet geldi" dediler ve İhlas Vakfına, bağışçılara teşekkür ve dua ettiler. İhlas Vakfı bağışçılarının ve gönül dostlarının bağışları ile 100 hisseye tamamlanan birkaç külliyenin de temelleri atıldı.