SOMALİ

Kuraklık, iç savaş, yokluk, yosulluk ve yoksunluğun en çok hisedildiği Afrika’nın en yardıma muhtaç ülkesi Somali’de kurulan iftar sofralarından dualar var.

YEMEN

İç savaş sebebi ile huzur bulamayan, Veysel Karani hazretlerinin memleketi Yemen’de ihtiyaç sahiplerini de unutmuyoruz.

SUDAN

Kara kıta Afrika’nın yüzölçümü olarak en büyük ülkesi konumundaki Sudan'ın başkenti Hartum, Omdurman’da yetim ve yetim aileleri için kurulan iftar sofraları kuruyo ,Ramazan kumanyalarını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.

AFGANİSTAN

Yıllardır süren iç savaş ve terör sebebiyle yokluk ve yoksulluğun hat safhada olduğu Afgansitan'ın kuzeyinde Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Türkistan bölgesinde iftar sofraları kuruluyor ve yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.

GAZZE

2 milyona yakın insanın kuşatma altında yaşadığı Gazze Şeridi’ne hayırseverlerin Ramazan yardımlarını göndererek iftar sofları kuruyor ve Ramazan Kumanyaları dağıtıyoruz.

İFTAR VE SAHUR HİZMETLERİMİZ

“İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” Hadisi-i şerifini kendisine rehber edinerek kurulan İhlas Vakfı; kurucumuz merhum Enver Ören’in “Müslüman kanunlara uyar, suç işlemez; dinin emirlerine uyar, günah işlemez” düsturu çerçevesinde, 44 yıldan beri hayırseverlerin maddi ve manevi destekleriyle yurtiçi ve yurtdışında çalışmalarına devam etmektedir.

Ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerin barındığı yurtlarımızda, Ramazan süresince hayırseverlerin destekleri ile iftar sofraları kurulmakta binlerce öğrencimiz hayırseverlerin ikramları ile oruçlarını açarak hayır dualarını göndermektedir.

İhlas Vakfı, her Ramazan olduğu gibi, bu Ramazan’da da hayırseverlerin destekleri ile onlarca ülkede iftar organizasyonları düzenleyerek binlerce kişiye iftar sofraları kurarak gönüller yapmaya devam ediyor.

İHLAS VAKFI İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

İhlas Vakfı; Rahmet, bereket, af ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif’de hayırseverlerin bağışları ile Somali başta olmak üzere, Sudan, Yemen, Uganda, Çad, Afganistan’da iftar sofraları kuruyor, kumanya dağıtımları yaparak, garip, gruba, fakir, fukara ile yetimlerin yüzünü bir nebze de olsun güldürüyor.

Açtığı yurtlarda bugüne kadar vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlere sahip; anne, babasının hayır duasını alan on binlerce genci yetiştiren İhlas Vakfına Bakanlar Kurulu Kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla “Kamu Yararına Çalışan Vakıf Statüsü ve Vergi Muafiyeti” verilmiş olup bu bilinçle daha titiz çalışmalar yapmaktadır.

Kurulan her iftar sofralarında semaya açılan eller ile en kalbi şükran ve dualarını hayırseverlere gönderen Afrikalılar ve garipler Türkiye’ye selam ve muhabbetlerini gönderiyorlar

Normal Siteyi Göster