SOMALİ MİLLİ EĞİTİM BAKANINDAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE İHLAS VAKFINA TEŞEKKÜR

Somali Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdurrahman Daahir, Somalili Öğrencileri yurtlarında barındırdığı ve Somalili Öğrencilerle bir araya getirdiği için İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay’ ı ziyaret ederek teşekkür etti.

İhlas Vakfı’nın Bahçelievler’deki genel merkezinde gerçekleşen görüşmede Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdurrahman Daahir’ e Somali Büyükelçisi Jama Aydid’de eşlik etti.

Somali Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdurrahman Daahir, Somali’yi her platformda gündemde tutukları ve bütün dünyaya Somali’ de yaşanan dramı anlattıkları, maddi ve manevi verdikleri her türlü desteklerden dolayı Türkiye’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’a  teşekkür etti.

Daahir, İhlas Vakfının Somali’ye yaptığı yardımları ve Üniversite öğrenimlerini Türkiye’de yapan ve İhlas Vakfı yurtlarında kalan Somalili öğrencilerle barınma imkanı verdikleri için şükranlarını dile getirdi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyareti sonrası, “Somali’yi gören gece uyuyamaz” diyerek başlattığı yardım çağrısına, İhlas Vakfı olarak mevcut imkânlar çerçevesinde katıldıklarını ve yardımları sürdürmeye devam ettiklerini ifade etti.

Okyay, Somali’deki açlık, kuraklık ve iç savaş sebebiyle mağdur olan insanlara yıllardan beri kurban hizmeti, Ramazan ayında iftar, kumanya ve gıda yardımları, su kuyusu açılması ve gemiler ile tonlarca gıda, elbise, kültür yayınları gönderdiklerini, ayrıca Türkiye genelinde bulunan öğrenci yurtlarında çok sayıda Somalili öğrenciyi barındırdıklarını ifade etti.

Tarih : 23.10.2017 - 14:03