KARDEŞ ÜLKE AFGANİSTAN’DAN, İHLAS VAKFINA TEŞEKKÜR

Afganistan’da Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı kuzey vilayetlerinden Cevizcan vilayeti Milletvekili Muhammed Hacı Şerif ve Kırsal Kalkınma Başkanı Muhammed Yusuf, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay’ı ziyaret etti.

İhlas Vakfının Bahçelievler’deki merkezinde gerçekleşen görüşmede İcra Kurulu Üyesi Şaban Çakır, Mustafa Sertel ile Afganistan’lı öğrenciler hazır bulundu.

Cevizcan vilayeti Milletvekili Muhammed Hacı Şerif ve Kırsal Kalkınma Başkanı Muhammed Yusuf, İhlas Vakfının Afganistan’a yaptığı maddi ve manevi yardımlar, suyu olmayan bölgelerde açtığı su kuyuları ve Afgansitanlı öğrencileri yurtlarda barındırdıklarından dolayı Mehmet Okyay’a teşekkür etti.

Muhammed Hacı Şerif, Cevizcan vilayeti ile diğer kuzey vilayetlerinde suyu olmayan birçok bölge olduğunu, bu bölgelere de su kuyusu açılması taleplerinde bulundu. Ayrıca daha çok Afganlı öğrencinin Türkiye’de üniversite öğrenimlerini yapmasını arzu ettiklerini belirtti.

Okyay, “Afganlılar kardeşimizdir.”

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Afganistan’ın Ata yurdumuz ve Afganlıların da kardeşlerimiz olduğunu vurgulayarak, İhlas Vakfı olarak gücümüz nispetinde, hayırseverlerin yardımlarını Afganistan’a gönderdiklerini, öğrenci yurtlarında en çok Afganistanlı öğrencileri barındırdıklarını belirtti.

Okyay, Afganistan’da suyu olmayan bölgelere su kuyusu açılması için seferber olduklarını ve gündemde tutmaya çalıştıklarını söyleyerek, gönül dostlarımızdan bir hayırseverin arayarak Afganistan’ın suyu olmayan bir bölgesine su kuyusu açma müjdesini de misafirlere verdi. Okyay, geçen hafta Şıbırgan’da açılan bir kuyunun hizmet vermeye başlandığını, 2.ci kuyunun kazı çalışmalarının devam ettiğini ve 3. Kuyu için de yer tespiti yapıldığı bilgisini paylaştı.

Tarih : 25.10.2017 - 14:37