İhlas Vakfından Sudan’a su kuyusu

İhlas Vakfı, mevlid kandilinde Afrika’nın su sıkıntısı çeken ülkelerinden Sudan’da iki su kuyusu açarak bölge halkının istifadesine sundu. Sudan’ın Omdurman şehrinde, İhlas Vakfının üstlendiği projelerin açılışı yapıldı. Yardımseverlerin yaptırdığı cami, medrese ve su kuyuları, yapılan törenlerle Mevlit Kandili’nde halkın hizmetine sunuldu.

İhlas Vakfı adına konuşan Mustafa Sertel, Sudan halkının Türkleri çok sevdiğini, aynı bir millet olarak gördüklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her zaman dua ve sevgilerini bildirdiklerini aktardı. Sertel “Sudan halkı, yakın zamanda Sayın Erdoğan’ın Sudan ziyareti sonrası dediği üzere su kuyuları, medrese ve cami yapılmasını istemişti ve şimdi İhlas Vakfının üstlendiği bu projelerin kısa zaman içerisinde faaliyete geçmesinin sevincini yaşıyoruz. İki sene içerisinde yaklaşık 10 külliyemiz hazır hâle getirilip halkın hizmetine sunulmuştur. Cami ve medreselerde çocuklar kendi köy içinde rahatça eğitim ve ibadetlerini yapmaya başladılar. Yeni yıl başında yaklaşık beş külliye daha hizmete girecektir” ifadelerini kullandı. Bölge sorumlularından Süleyman Muhtar ise “Öncelikle bize bu hizmetlerin imkânını sağlayan A. Mücahid Ören Bey’e çok teşekkür ederiz. Bölgemizde yapılan projelerle yaklaşık 10 bin aile hizmetlerimizden istifade etmektedir” dedi.

Tarih : 21.11.2018 - 10:15