AFGAN MEDRESE TALEBELERİNDEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DUA

İhlas Vakfı, hayırseverlerin yardımlarını Afganistan’ın Şıbırgan vilayetinde bulunan Kızılayak Medresesine ulaştırdı. İhlas Vakfının kurucusu merhum Enver Ören’in “Ata yurdu Afganistan’a elinizden geldiği kadar yardımcı olun, hayırseverlerin yardımlarını ulaştırın” vasiyetleri çerçevesinde, Ihlas Vakfı hayırseverlerin yardımlarını Afganistan’daki  Öğrenci yurtları ile Medreselere her ay muntazam olarak ulaştırarak Afgan halkının hayır dualarını almaya devam ediyor.

İhlas Vakfı İcra Kurulu Üyesi Şaban Çakır ve Mustafa Sertel, hayırseverlerin yardımlarını Afganistan’a giderek ihtiyaç sahibi mazlum ve garip Afganlılara ve medreselere bizzat ulaştırdı.

İhlas Vakfı heyeti, Afganistan’ın Şıbırgan vilayeti, Kızılayak beldesinde 75 erkek ve 60 civarında kız talebeye hizmet veren medreseye ulaştırdıkları yardım ve çocuklara verilen hediyelerden sonra Halifa Kızılayak’ın torunlarından Müderris Abdülhakim Mahdum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, İhlas Vakfı mensupları ile hayırseverlere yaptığı dualara, günahsız ağızlar en kalbi duygular ile amin dedi.

İhlas Vakfı heyeti, Afganistan’da bulundu süre içerisinde Afganistan’ın Şıbırgan vilayetinin kuzeyinde suyu olmayan Kızılayak Beldesine su kuyusu  açarak 10 bin kişiyi suya kavuşturdu.  9 ay süresince suyu olmayan ancak yağmurlar yağınca suyu bulunan Mezar-ı Şerif vilayetinin Devlet Abat beldesine su kuyusu kazı çalışmaları başlattı ve önümüzdeki günlerde bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.

Tarih : 23.10.2017 - 10:15