Karadayi: Batililar bilimi kendilerine mal ettiler
Türkiye’nin ilk milli denizalti proje mühendislerinden Ihlas Vakfi Egitim Müsaviri Emekli Yüksek Mühendis Deniz Yarbay Cevat Karadayi, Ihlas Vakfi’na ait Özel Bahçelievler Ögrenci Yurdu’nda kalan üniversite ögrencilerine "Islam Alimlerinin Bilim ve Teknolojiye Katkilari" baslikli bir konferans verdi.

Konferansta bilimin Avrupalilarin tekelinde olmadigini ve tarih boyunca kronolojik gelisim geçirdigini, Roma medeniyetini takip eden karanlik çagda Islam alimlerinin nasil bir günes gibi parlayarak dünyayi aydinlattiklarini belirten Karadayi, "Batililar bilimi kendilerine mal ettiler. Müslümanlarin bilime katkilari hem iç hem de dis mihraklarca kasitli olarak gizlendi ve Avrupalilara mal edildi. Okullarimizda bilgin, kasif olarak Galile, Kopernik, Kepler, Newton, Lavoisier bilinir ama Biruni, Battani, Betruci Ali Kusçu ve niceleri hiç bilinmez" diye konustu. Avrupa’nin ancak Islam alimlerinden ögrendikleri ile yeni buluslar yapma sansi yakalayabildiklerini ifade eden Karadayi, teknolojide ilerlememizin ne kadar ehemmiyetli oldugunun da son siyasi ve askeri hareketliliklerle gün yüzüne çiktigini belirtti.