Vakif Kurulus Senedi

1. VAKFIN ADI : IHLAS VAKFI'dir. Bu senette vakif tabiri bu vakfin adini ifade eder.
2. VAKFIN MERKEZI : Vakfin merkezi ISTANBUL'dadir. Mütevelli hey'et, vakfin faaliyette bulunacagi yeri serbestçe tespit edebilir. Bu adres gazetede ilan olunur.
3. VAKFIN SUBELERI : Mütevelli hey'etin karari ile vakfin, her yerde subeleri açilabilir. Subelerin gayesi vakfin gayesidir. Idare tarzi Mütevelli Hey'etçe tayin ve tespit olunur.
4. VAKFIN GAYESI : Vakfin mevcut ve elde edilecek varliginin geliri ile:
a. Çaliskan, iyi ahlak sahibi, istidatli gençleri devletin müsadesi ile faaliyette bulunan her derecede kültürel kurumlara girmege hazirlanmak, kurs yaptirmak, bu okullar ve üniversiteye girmeyi basaranlar için yurtlar açmak, yiyecek, giyecek ve yatacak yer temin etmek.
b. Yukarda bahsedilen gençlerin, daha ziyade bilgili, faziletli, vatansever ve iyi ahlakli olarak yetismeleri için mesleki ve kültürel kurslar, dershaneler, kütüphaneler ve özel egitim salonlari açmak.
c. Özel okullar, halk dershaneleri, özel hastane ve dispanserler, nekahathaneler, kimsesizleri , düskünleri, yaslilari ve küçükleri barindirma ve yetistirme yurtlari, kresler, sefkat yuvalari ve bunlara benzer hayir ve kültür müesseseleri kurmak, isletmek ve bu gibi tesekküllere ayni ve nakdi bagislarda bulunmak.
d. Ihtisas için yurt disina talebe göndermek, her derecede ki ögretim kurumlarinda okuyan ögrencilere karsilikli veya karsiliksiz burs vermek, ayni ve nakdi bagislarda bulunmak, Doktora, ihtisas ve lisans üstü çalisma yapanlara ve asistanlara burs vermek, ayni ve nakdi yardimlarda bulunmak.
e. Her lisanda ilmi, tarihi, dini ve edebi eserler basmak, yurt içinde ve disinda karsilikli veya karsiliksiz ( Bedava ) dagitmak ve bu nev'i nesriyat yapan hakiki veya hükmi sahislara ayni ve nakdi yardimlarda bulunmak.
f. Bütün baski isleri için dahilden ve hariçten kagit ve matbaa makinalari temin etmek, satin almak, matbaa kurmak, mütevelli hey'etin idaresi tahtinda gazete veya mecmua çikarmak.
g. Vakfa verilecek menkul ve gayrimenkullerin hak ve gelirlerini idare etmek, çalistirmak, vakfin gayelerine hizmet etmek üzere nakil vasitalari almak, çalistirmak, hariçten getirmek, gelir getirmek gayesi ile ticari isletmeler kurmak, isletmek veya kurulmus olan isletmelere istirak etmek ve bunlarla yardimlasmak.
h. Vakfimizla ayni gayedeki vakif veya derneklere, kurumlara, egitim ve ögretim müesseselerine, ayni ve nakdi yardimlarda bulunmak.
i. Tahsisli bagislari kabul etmek ve tahsis edilen yerlere sarf etmek.