Vakfimizi Taniyin

Vakfin Kurulusu
ihlas Vakfi, 1975 yilinda Istanbulida kuruldu. Vakif senedinin 4. maddesinde, Vakfin gayesi çok genis yazilmistir. Bu husus, kurucularin ülkemize ve milletimize daha çok hizmet etmek anlayisindan kaynaklanmaktadir.

Vakfin Gayesi
Vakfin gayesi, ögrenciler için yurtlar açmak, yiyecek, giyecek ve yatacak yerler temin etmek, Türk Cumhuriyetlerinden gelen ögrencilere burslar vermek, özelokullar, dershaneler, kütüphaneler gibi egitim kurumlari, özel hastaneler, dispanserler ve kresler açmak; kimsesizler, düskünler, yaslilar için huzurevieri ve sefkat yuvalari açmak. Ülkemizi, milletimizi ve onun üstün medeniyetini bütün dünyaya tanitmak için, ilmi, tarihi, edebi ve dini eserlerimizi çesitli dillere tercüme ettirmek, yurtiçinde ve disinda karsilikli veya karsiliksiz dagitmak.

Vatandaslarimiza ve tüm insanlara sosyal ve kültürel alanlarda faydali olmak
Ülkemizi, milettimizi ve onun üstün medeniyetini bütün dünyaya tanitmak.

Ögrenci yurtlari açmak,
Türk Cumhuriyetlerinden gelen ögrencilere burs vermek,
Özelokullar, dershaneler, kütüphaneler, egitim kurumlari ve üniversiteler açmak,
Özel hastaneler, dispanserler ve kresler açmak,
Kimsesizler ve yaslilar için huzurevleri ve sefkat yuvalari açmak

Temel Degerlerimiz
Insan Haklari Evrensel Beyannamesinde belirtilen, kisi hak ve hürriyetlerine saygili olmak, Vatanimiza, devletimize ve dinimize bagli olmak,
Her çesit asiriliktan uzak ve orta yolda bulunmak,
Faaliyetlerimizi genel ahlak kurallarina uygun yürütmek,
Ülke birligine, Cumhuriyete ve demokratik sisteme bagli olmak,
Hosgörü ve çaliskanlik üzere olmak, hayata bakis esaslarimizdir.