Sosyal Aktiviteler

İhlas Vakfı öğrenci yurtlarından mezun olan öğrencilerimiz için, her sene mezuniyet geceleri tertip edilmektedir. Öğrencilerimiz bu gecelerde, hazırladıkları piyes ve değişik gösterilerle, davetlilere güzel programlar sunmaktadırlar. Mezun olan öğrencilerimize çeşitli hediyeler ve teşekkür plaketleri verilmektedir.

Geziler
İhlas Vakfı Erkek Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilerimiz için geziler tertip edilmektedir. Bu gezilerde, bulundukları şehir ve çevre şehirlerdeki tarihi, kültürel ve turistik mekanlar ziyaret ettirilmektedir. Ayrıca, yaz tatili döneminde, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için başta İstanbul olmak üzere; Bursa, Bilecik, Çanakkale, Konya, Kayseri, Bolu gibi şehirlere geziler düzenlenmektedir.

Pilav Günü
İhlas Vakfı öğrenci yurtlarından, 1993 yılından itibaren mezun olan öğrencilerin katıldığı geleneksel pilav günlerinde, değişik sosyal aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen, yurtlarımızdan mezun gençlerimiz, birbirleri ile hasret gidermekte; sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliklerini artırmaktadırlar.

Yaz Okulları
Yurt içinde ve yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın çocuklarına yaz okulu imkanı sunulmaktadır. Çocuklarımız için gezi programları hazırlanarak, gelişmelerine maddı ve manevi katkıda bulunulmaktadır. İhlas Vakfı yaz okullarının gayesi, yaz tatili boyunca, gençlerimizi bunaltmadan, eğlendirerek dinlendirmek ve bu arada sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

Yaz okulları her sene 11 - 18 yaş arası çocuklarımıza yaz tatili süresince 15'er günlük dönemler halinde düzenlenmektedir.

Staj İmkanları
İhlas Vakfı Erkek Öğrenci Yurtlarından mezun olan öğrencilerimize, kendi branşlarında değişik kurum ve kuruluşlarda staj yapma imkanları sağlanmaktadır.