Öğrenci Yurtlarımız

• Bursa Özel Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu
• Düzce Selami Kubilay Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu
• Sivas Özel Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu

Yurtlarımız Öğrenci Yurtları Birliği üyesidir. Diğer üye yurtların listesini görmek için lütfen tıklayınız

Niçin Öğrenci Yurdu
Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerimize, evlerinde bulamıyacakları hizmeti vermek, uygun çalışma ortamlarını ve kendilerini geliştirecek imkanları sunmak, okudukları üniversite ve fakültelerde, kendi branşları ile ilgili her türlü ilmi konularda, öğretim görevlilerinden, kişi, kurum ve kuruluşlardan yararlandırmak Vakfın temel gayeleri arasındadır. Bilginin, en önemli üretim aracı ve güç kaynağı olacağı bilinciyle gençlerimiz tüm yurtlarımızda, teknolojik imkanlardan yararlanmaktadırlar. İhlas Vakfı, 1975'den bu yana kişilikli, seçkin ve başarılı bireyler yetiştirmekten mutluluk duymaktadır. İhlas Vakfı, Türkiye sathına yayılmış öğrenci yurtları ile, binlerce gencimize hizmet vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığıının denetimlerine ve yönetmeliklerine uygun olarak, yüksek öğrenim öğrencilerine, rahat ve huzurlu bir barınma ortamı sağlamaktadır.

İlk Yurt Hizmetleri
İlk önce Vefa'da Ekmekçizade Yurdu, sonra Çemberlitaş Öğrenci Yurdu hizmet verdi. 1993 yılında Istanbul Fatih Yurdu faaliyete geçti. Bu yurtlarımızdan bugüne kadar değişik branşlarda binlerce öğrencimiz, mezun olmuş ve ülkemizin değişik şehirlerinde, kamu, özel sektör ve yurtdışında önemli görevlere gelerek Ülkemize ve milletimize hizmet vermektedirler. Fatih Öğrenci Yurdumuz, Bahçelievler ilçesinde, her türlü sosyal imkanı bulunan modern yurt binasına 2000 yılında taşınmış olup, halen burada hizmet vermektedir.

Öğrencilere Verilen Hizmetler
Yurtlarımız şehir merkezlerinde bulunmaktadır. Odalarımız, 2, 4 ve 6 kişiliktir. Üniversitelere rahat ulaşım imkanı vardır. Kışın, merkezi sistem ile ısıtma sağlanmaktadır. Sportif aktiviteler düzenlenmektedir. Çeşitli sosyal etkinlikler, gezilerve sosyal aktiviteler düzenlenmektedir. Günün 24 saati danışabilecekleri ve sıkıntılarını anlatabilecekleri rehber danışmanlar bulunmaktadır. Öğrencilerin, maddı ve manevi sıkıntılarına yardımcı olan, yurdun disiplinini sağlayan, öğrencileri birer aile ferdi kabul eden, müşfikve anlayışlı yurt idaresi Mevsime ve günlük kalari ihtiyacına göre hazırlanan kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri Rahat ders çalışma odaları Sıcaksu imkanı Televizyon ve video imkanı Kantinler Bilgisayar odaları Öğrencilerimizin başarı durumu takip edilir, gerekli hallerde velilerine bilgi verilir

Tüm Liste:
Adana Yurdu Ankara Yurdu Ankara Gölbaşı Yurdu Balıkesir Yurdu
Bolu Yurdu Bursa Görükle Yurdu Bursa Yurdu Denizli Yurdu
Düzce Yurdu Edirne Yurdu Elazığ Yurdu Erzincan Yurdu
Eskişehir Yurdu İstanbul Bahçelievler Yurdu İstanbul Çamlıca Yurdu İstanbul Emir Sultan Yurdu
İstanbul Mecidiyeköy Yurdu İzmir Yurdu Kahramanmaraş Yurdu Kastamonu Yurdu
Kocaeli Yurdu Konya Meram Yurdu Konya Selçuk Yurdu Kütahya Yurdu