Baskanin Mesaji

Insan ve vatan sevgisinden dogan hizmet: "IHLAS VAKFI"

Türk Milletine hizmet etmek isteyen, inanmis on kisi, 1975 yilinda bir araya gelerek Ihlas Vakfini kurdu.

Gaye, ülkemizi, Türk Milletini ve onun üstün medeniyetini ve kültürünü bütün dünyaya tanitmak idi. Bunun için ilmi, tarihi ve edebi eserler yayinlanip çesitli dillere tercüme edilecekti.

Bu gayenin gerçeklesmesi için kültürlü, dünyadaki ve teknolojideki bütün gelismelere vakif bir gençlik yetismeli idi. Bu sebeple ögrenci yurtlari, dershaneler, egitim kurumlari ve üniversiteler açilmali ve en iyi sekilde isletilmeli idi.

Ihlas Vakfi, en degerli varlik olan insana hizmeti ana gaye edinerek, "Insanlarin hayirllsi, Insanlara faydali olandir" Hadis-i serifini kendisine rehber edindi. "En büyük yatirim Insana yapilan yatirimdir" ilkesi ile, Türkiye genelinde açacagi yurtlarla, üniversite ögrenimi görecek gençlerimize en uygun ortamlari hazirlayip, her türlü maddi ve manevi destegi vererek, bu güzel yurdumuzun kalkinmis ve gelismis ülkeler düzeyine ulasmasina büyük destek saglayacaktir.

Milletini, bayragini, tarihini seven, milli ve manevi degerlerine sahip, kendi kültürünü benimsemis, hosgörü sahibi, basarili gençlerimiz, bu ülkeyi elbette gelismis ülke yapacaktir. Teknoloji ve iletisimin bas döndürücü bir hizla ilerledigi günümüzde, yeni teknolojiler gelistirecek, ülkemizi dünya arenasinda bilim, tip, astronomi, sanayi, kültür ve sanatta söz sahibi yapacak gençlerimize, imkanlanmizi seferber ederek, ülkemize en iyi hizmeti verdigimize inaniyoruz. Ihlas Vakfinin; Türkiye genelinde açtigi erkek ögrenci yurtlarinda kalan üniversite ögrencilerine ögrenim sürelerince alanlarinda uzman olmus kariyer sahibi egitimciler, seminerler vermektedir. Ögrenci yurtlarimizdan mezun olan ögrencilerimize, mezuniyet sonrasinda is hayatina hazirlama seminerleri tertip edilmekte, staj imkanlari saglanmakta ve ise yerlesmelerinde kendilerine yardimci olunmalidir.

Selçuklular ve Osmanlilar vakif kurumlarina çok önem vermisler, hatta egitim, saglik, konaklama vb. hizmetlerin çogunu vakif yolu ile yapmislardir. Vakiflarin imkanlari büyütüldügünde verecegi hizmetler de o ölçüde büyüyecektir. Gönüllü kültür tesekkülü olan vakiflar, ülkemizin gelismesinde en önemli sivil toplum kuruluslarindan birisidir. Vakiflar, halkin ortak kurumlari olup kisilerle sinirli degildir. Vakfi kuran ve yönetenler bugün vardir, yarin yoktur. Aslolan vakiflara herkesin sahip çikmasi ve hizmetlerini devamli büyütmesidir.
Vakif anlayisini ve kültürünü bilen,"en güzel yatirimin Insana yapilan yatirim" oldugunu idrak eden insanlarimizin, bu hizmetlere ortak olmasi ve sahip çikmasi temennisiyle...

Av. Mehmet Okyay
Mütevelli Heyet Baskani